КОНСУЛЪТ НИ В ЛОС АНДЖЕЛИС: СГРАДАТА НИ ГОРИ, ДВА АПАРТАМЕНТА ПОД НАС

Автор: 5 GmediA 21:07, 29 януари 2020
Източник: Facebook

„Сградата ни гори, два апартамента под нас. Евакуирахме се, всичко е наред.“Това написа във Фейсбук българският генерален консул Веселин Вълчев.

По-късно генералният ни консул уточни:

"Моля, всички медии в България, които пишат, че "сграда на консулството гори", да бъдат информирани, че има пожар в сграда близка до консулството. В нея живеят служители на генералното консулство, които са извън сградата. Генералното конслуство приема посетители и работи в нормален режим!"

Огънят е избухнал малко след 8:30 ч. в блок 11700 на булевард West Wilshire в квартал Sawtelle, съобщава пожарната служба в Лос Анджелис. Около 335 пожарникари се борят с пламъците, подкрепени от четири спасителни вертолета на противопожарната служба в града.

Пожарникари и спасителни хеликоптери са помогнали евакуацията на повече от дузина души от покрива на сградата. Поне един човек е потърсил спасение от пламъците излизайки от прозореца на фасадата на сградата.

Има и един задържан във връзка с пожара, съобщи шефът на пожарникарите в Лос Анджелис Ралф Теразас. Подробности за ареста не бяха съобщени.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%